Praktijk voor Haptonomische Ouder en Kind begeleiding

contact afke 2018

 

Afke van der Werf-Brouwer

Al sinds 2005 ben ik de trotse eigenaar van een praktijk voor Haptonomie, waar ik met veel plezier en enthousiasme werk.Vanuit mijn oorspronkelijke beroep als A-Verpleegkundige raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de haptonomie en de toepassingen ervan en ben ik mij er steeds meer in gaan verdiepen.

Na de opleiding tot A- Verpleegkundige en Tweedegraads Lerarenopleiding Verpleegkunde, heb ik de basisopleiding in de Haptonomie en de vervolgopleiding Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding gedaan. Ook de nascholing “Baby’s die veel huilen” heb ik in Doorn, Academie voor Haptonomie, gevolgd.

Het begeleiden van zwangeren en hun partners voor, tijdens en na de zwangerschap zijn een vast onderdeel van mijn werk in de praktijk geworden. Inmiddels heb ik ruim 12 jaar ervaring in het begeleiden van ouders en hun baby die veel huilen en/of onrustig zijn.

Ik ben medeauteur van het boek “Tastbaar Welkom; Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding in beeld” (april 2008) en van het Beroepsprofiel haptonomische zwangerschapsbegeleiders, pre- en postnatale begeleiding van ouders en hun kind (december 2010, beide in opdracht van de VHZB).

Ik geef regelmatig workshops aan aanstaande ouders en/of professionals binnen de gezondheidszorg. In juni 2011 heb ik als spreker deelgenomen aan de 11th International Infant Cry Research Workshop in Zeist. Hierbij waren artsen, wetenschappers en onderzoekers vanuit de hele wereld aanwezig.

Mijn aanpak kenmerkt door een rustige en doelgerichte benadering, waarbij ik probeer aan te sluiten bij mijn cliënten.

Ik ben lid van de VHZB (vereniging haptonomische zwangerschapbegeleiders), Kwaliteitsregister V&VN (Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland) en BIG geregistreerd nr. 99002173230

 

KvK 01158645

BTW nr: NL1194.00.509.B01

AGB code 90-044499

Praktijkcode 90-53204