Haptonomische zwangerschapsbegeleiding in beeld

Het proces rond kinderen krijgen is voor velen – op welke manier ook – een ingrijpend thema in het leven. De één lukt het ‘op gevoel’, de ander worstelt met het kind en zichzelf in de pre- en postnatale fase. In alle gevallen heeft dit consequenties voor de gevoelsontwikkeling van het (aanstaande) kind.  

Begeleiding in gezonde gevoelsontwikkeling  

De haptonomische pre- en postnatale begeleiding is een affectieve begeleiding die zich richt op de veranderingen in de relatie van de ouders en de steeds grotere plek die het kind binnen die relatie inneemt. Deze begeleiding leidt concreet tot:

  • een sterkere band tussen ouder(s) en kind voor de geboorte (dit geldt in belangrijke mate ook voor de partner) die doorwerkt na de geboorte;    
  • een gezonde gevoelsontwikkeling van het kind;    
  • relationele verdieping tussen beide ouders;    
  • beter kunnen omgaan (door met name de moeder) met angst, pijn en lichamelijke veranderingen;    
  • stabiele opvoedingsbasis door begeleiding van ouders & kind gedurende de eerste cruciale levensfasen.    

Boekpresentatie

‘Tastbaar welkom - Haptonomische zwangerschapsbegeleiding in beeld’

Beelden zeggen in dit geval meer dan enkel woorden. Daarom presenteert de VHZB het eerste boek dat het haptonomische begeleidingsproces in beeld brengt van begin van de zwangerschap totdat het kind een jaar oud is. Met dit boek wordt inzichtelijk hoe (aanstaande) ouders zelf een gezonde gevoelsontwikkeling kunnen bewerkstelligen bij hun kind. Onder begeleiding maar op eigen kracht. Op woensdag 9 april 2008 is het boek ‘Tastbaar welkom - Haptonomische zwangerschapsbegeleiding in beeld’ officieel gepresenteerd.  

Het boek is te bestellen via de boekhandel, www.bol.com onder ISBN 978-90-812958-1-9 of via  www.vhzb.nl.